TaxiMu Forum


  12 Pasi de a reduce lagul pe server

  Distribuiți
  avatar
  Vizitato
  Vizitator

  12 Pasi de a reduce lagul pe server

  Mesaj Scris de Vizitato la data de Sam Oct 25, 2008 3:36 pm

  Am facut acest tutorial deoarece am vazut ca multi aveti probleme cu lagul\pingul. Respectatii toti pasii de jos pentru a scapa de lagul prea mare pe server. Cand cititi acest tutorial fiti foarte atenti deoarece puteti sa va bagati singuri erori pe WINDOWS. Daca sunteti n00bi , nu aveti nici-un fel de experienta va sugerez sa nu incepeti acest tutorial . Daca aveti idee cam despre ce este vorba , cunostinte medii si mare atentie va sugerez sa navaliti dar cu ocheanele larg deschis! Smile
  Uitati o poza cu acest server in urma aplicarii acestui tutorial. Pot sa zic ca acest server imi apartine dar totusi uitati-va la pingul pe echipe.
  Image


  START HERE:

  Pasul 1: Cea ce voi trebuie sa faceti este aceea de a opri procesele care merg degeaba si voi nu aveti nevoie de ele.
  GO: Apasati pe START din bara de jos, apoi pe RUN si in chenarul care va va aparea scrieti msconfig. Dupaia va va aparea alt chenar , mai simplu o fereasta. Dati sus la SERVICE si debifati procesele care ziceti voi ca nu aveti nevoie de ele. De exemplu in bara de start de jos din dreapta va apare DAEMON TOOLS. Debifati de acolo , din SERVICE DAEMON TOOLS si el nu v-a mai aparea in BARA DE START. Asa puteti face la mai multe aplicatii care nu aveti nevoie de ele pe moment!

  Pasul 2: Aici schimba Bandlimitu si folosim toata banda care ne este disponibila. In general Bandlimitul este setat la 20% nedisponibil dar noi il vom face pe acest 20% sa fie folositor.
  GO: Apasati pe START din bara de mai jos, apoi pe RUN si in chenarul care va va aparea scrieti gpedit.msc. Dupaia sub Computer Configuration apasati pe + de la Administrative Templates, apoi pe + de la Network, apoi apasati pe QoS Packet Scheduler si va aparea o lista in dreapta unde trebuie sa faceti niste setari . Dati dublu CLICK pe Limit reservable bandwith, apoi bifati pe Enabled dupa care la Bandwith limit schimbati 20 % lcu 0% . Apoi apasati APLY dupa care OK.

  Pasul 3: Windowsul nostru foloseste foarte multe efecte care uneori sunt inutile si nu prea schimba mai nimic.
  GO: Dati click dreapta pe Desktop apoi dati Properties apoi dati Apperance apoi dati Effects . In aceasta fereastra sa fie bifat numai casuta cu Hide underlined letters. Apoi dati APLY dupa care OK.

  Pasul 4: In acest pas trebuie sa lansati o aplicatie care va face un fel de frame pe computer cea ce-l va face sa se mai "desghete" umpic!
  GO: Apasati pe Start din bara de jos apoi dati RUN si in chenarul acela scrieti Sigverif.exe dupa care veti apasa pe butonul START. Asteptati sa se incarce dupa care puteti sa dati X la fereastra respectiva!

  Pasul 5: Fortam umpic memoria pc-ului pentru a merge mult mai bine
  GO: Apasati pe START din bara de jos apoi pe RUN si scrieti in chenarul acela regedit. Apoi va duceti la HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM apoi la CurrentControlSet apoi la Control apoi la Session Manager apoi la Memory Management apoi la PrefetchParameters . Dupa care intrati la EnablePrefetcher si setati\tastati valoarea 3.

  Pasul 6: Este de preferat sa folositi un Booster foarte bun pe server.
  GO: Downloadati acest booster de aici -> http://files.filefront.com/boosterrar/;8454645;/fileinfo.html . Stergeti boosteru vostru din server/cstrike/addons dupa care dati extract la acesta in server/cstrike/addons . Ca sa-l activam intrati in server/cstrike/addons/metamod , aici deschideti fisierul plugins si adaugati sub celelalte existente urmatoarea linie:

  ; BOOSTER 1.7.0.0
  win32 addons/booster/booster_mm.dll


  Pasul 7: Pentru a se schimba mai repede harta uitati-va aici
  GO: Intrati in server/cstrike si acolo stergeti fisierul custom.hpk . El nu se sterge definitiv si dupa ce ati stins serveru el reapare. Cand porniti serverul este de preferat sa stergeti mereu fisierul custom.hpk

  Pasul 8: Deleted logs de pe server
  GO: Pe server se construiesc intr-un anume fel sau altu niste fisiere logs care iti arata tie ce se intampla pe server si multe altele de care tu nu ai nevoie. Intrati in fisierul server/cstrike si cautati folderul numit logs , dupa care il stergeti de acolo si il stergeti si din Recycle Bin definitiv. Asemenea fisiere logs se gasesc si prin addonsu vostru. Intrati in server/cstrike/addons/amxmodx si uitati-va de pe un folder numit logs. Si pe acela il stergeti definitv. Acest folder logs este in amxmodx dar daca voi aveti adminmod o sa dati si acolo peste el si este posibil sa fie si in alte moduri. Deci mai precis cautati in toate modurile serverul logs.
  ATENTIE: Folderele logs nu sunt bagate aiurea prin folderele. El se afla in amxmodx folderul principal pe langa plugins si ce mai aveti voi.
  ATENTIE: Aceste foldere , la fel ca , custom.hpk se auto-creeaza si deci cand dati drumu la server trebuie sa le stergeti iar si iar. Daca le-ati sters, ele , cand serverul este online nu mai apar dar dupa ce l-ati oprit apar si daia este de preferat sa le stergeti!

  Pasul 9: Server.cfg trebuie modificat deoarece el poate face cel mai mult lag
  GO: Downloadati de aici server.cfg modificat care nu face lag -> http://files.filefront.com/servercfg/;8454735;/fileinfo.html . Il stergeti pe al vostru si il bagat pe acesta in server/cstrike. O sa aveti de modificat acolo 2 lucruri:
  HOSTNAME: Puneti numele pe care-l doriti la server
  RCON_PASSWORD: Puneti o parola pentru rcon protect

  Pasul 10: Am vazut pe net niste scripturi folositoare pentru net si totodata si pentru server
  GO: Mai intai trebuie sa va faceti aici un test de viteza pe http://www.speedtest.net . Dati pe piramida galbena deoarece ea este recomandata. Salvati undeva viteza de UPLOAD!
  Aici o sa urmeze niste scripturi care trebuie sa le bagati in server/cstrike/server.cfg dar nu pe toate. In functie de viteza de UPLOAD care va iese la test le adaugati.


  // Modem 56k //
  rate 5000
  sv_rate 5500
  sv_cmdrate 40
  sv_cmdbackup 2
  sv_updaterate 45
  mp_resend 2
  sv_dlmax 40
  mp_decals 50

  // 128k //
  rate 10000
  sv_rate 10000
  sv_cmdrate 60
  sv_cmdbackup 3
  mp_updaterate 60
  sv_resend 2
  sv_dlmax 100
  mp_decals 100

  // 256k //
  rate 12000
  sv_rate 12000
  sv_cmdrate 101
  sv_cmdbackup 4
  sv_updaterate 101
  sv_resend 3
  mp_dlmax 256
  mp_decals 100

  // 512k //
  rate 15000
  sv_rate 15000
  sv_cmdrate 80
  sv_cmdbackup 4
  mp_updaterate 45
  sv_resend 3
  mp_dlmax 400
  mp_decals 100

  // 1024k //
  rate 20000
  sv_rate 20000
  sv_cmdrate 80
  sv_cmdbackup 6
  mp_updaterate 80
  sv_resend 6
  mp_dlmax 800
  mp_decals 300

  // 2048K //
  rate 25000
  sv_rate 25000
  sv_cmdrate 101
  sv_cmdbackup 6
  sv_updaterate 101
  sv_resend 6


  EXPLICATII(INFO): // Modem 56k // - daca aveti viteza de upload de aproximativ 56 kb
  EXPLICATII(INFO): // 128k // - daca aveti viteza de upload de aproximativ de 128 kb
  EXPLICATII(INFO): // 256k // - daca aveti viteza de upload de aproximativ de 256 kb
  EXPLICATII(INFO): // 512k // - daca aveti viteza de upload de aproximativ de 512 kb
  EXPLICATII(INFO): // 1024k // - daca aveti viteza de upload de aproximativ de 1mb
  EXPLICATII(INFO): // 2048K // - daca aveti viteza de upload de aproximativ de 2 mb sau mai mult

  Pasul 11: Cea mai buna solutie este HIGH
  GO: Ca sa punem serverul pe HIGH dam drumu la server apoi dam ALT + CTRL + DELETE apoi dati la PROCESSES si cautati in lista acea hlds.exe . Dupa ce l-ati gasit dati click dreapta pe el apoi SET PRIORITY dupa care dam click pe HIGH . Apoi dam OK la ce ne intreaba dupa care dam X la programel
  Pasul 12: O metoda de a porni serverul
  GO: Exista o metoda de a deschide serverul intr-un anumit mod care consuma mai putine resurse si desigur reduce lagul! Ne duce in folderul unde avem noi instalat serverul dam click dreapta pe HLDS si dam Create Shortcut. O sa para un nou HLDS numit Shortcut to hlds. Aici dam click dreapta pe acesta aplicatie , apoi Properties . La target adaugam urmatoarea linie:
  Code:
  -console -game cstrike -pingboost 3 +sys_ticrate 10000 +heapsize 250000 +maxplayers 20 +map de_nuke

  *Harta o modificati cu ce vreti voi si la fel si numarul maxim de playeri
  Deci la target o sa avem: C:\HLDS\hlds.exe -console -game cstrike -pingboost 3 +sys_ticrate 1000 +heapsize 250000 +maxplayers 20 +map de_dust2 . In C am yoo serverul instalat in folderul HLDS . L-a voi o sa apara cum aveti voi . Apoi Dati OK . Cand porniti serverul dati dublu click pe Shortcut to hlds.
  Deoarece am avut unele neplaceri ca cica daca va dau +heapsize 250000 care este standard cica va strict calculatoru Neutral Uitati aici un tabel ca sa vil puneti in functie de ramii vostri:

  16384= pentru 128 RAM
  65536= pentru 256 RAM
  262144=pentru 512 RAM
  524288=pentru 1GB RAM
  1048576=pentru 2GB RAM sau mai multi


  *Acest tutorial este facut de GAME si tradus de mine (Logitech) si merge 100%


  Ultima editare efectuata de catre LogitecH in Sam Oct 25, 2008 4:01 pm, editata de 1 ori
  avatar
  Tsukasa
  TAXIMANIAC
  TAXIMANIAC

  Numarul mesajelor : 767
  Varsta : 36
  Respectarea regulilor :
  Data de inscriere : 09/08/2008

  Re: 12 Pasi de a reduce lagul pe server

  Mesaj Scris de Tsukasa la data de Sam Oct 25, 2008 4:00 pm

  Acelasi tutorial l-am gasit pe mai multe forumuri ... eu zic sa nu mai plagiezi !
  avatar
  Vizitato
  Vizitator

  Re: 12 Pasi de a reduce lagul pe server

  Mesaj Scris de Vizitato la data de Sam Oct 25, 2008 4:01 pm

  E facut de GAME si tradus de mine.
  avatar
  Tsukasa
  TAXIMANIAC
  TAXIMANIAC

  Numarul mesajelor : 767
  Varsta : 36
  Respectarea regulilor :
  Data de inscriere : 09/08/2008

  Re: 12 Pasi de a reduce lagul pe server

  Mesaj Scris de Tsukasa la data de Sam Oct 25, 2008 4:10 pm

  pai mentioneaza mai sus !!! unde l-ai postat ... nu esti singurul care l-ai tradus .. scz
  avatar
  Vizitato
  Vizitator

  Re: 12 Pasi de a reduce lagul pe server

  Mesaj Scris de Vizitato la data de Sam Oct 25, 2008 4:11 pm

  Done. Razz

  Continut sponsorizat

  Re: 12 Pasi de a reduce lagul pe server

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


   Acum este: Lun Dec 10, 2018 4:10 pm