TaxiMu Forum


  Tutorial [IP DINAMIC]

  Distribuiți
  avatar
  Vizitato
  Vizitator

  Tutorial [IP DINAMIC]

  Mesaj Scris de Vizitato la data de Sam Oct 25, 2008 3:31 pm

  Un tutorial pentru cei care au serverul in spatele unui router.

  Nu trebuie neaparat sa pui +ip cand pornesti serverul. Daca nu il pui, serverul aloca automat ip-ul calculatorului (in cazul tau 192.168.10x).
  Daca ce ai pus la +ip nu corespunde vei primi eroarea aia.

  Daca cei din afara nu se pot conecta la serverul tau, intra pe setarile routerului (http://192.168.2.1 ar trebui sa fie) te loghezi cu admin/pass care le-ai setat (implicit admin/1234), te duci la NAT > Port forward > Activate port forrword > dupa aia ai un formular, acolo pui ip-ul tau intern, la port range iti recomand sa pui asa: 27000 > 27020, iar la TCP/UTP le selectezi pe amandoua. Dai sa creeze, sau ceva afirmativ pe acolo Very Happy. Dupa aia intri pe http://www.no-ip.com, iti faci cont.

  Dai la Create host, lasi setarile initiale, scrii cum vrei sa arate adresa ta, ip-ul e pus la inceput, nu trebuie modificat. Dai sa creeze hostul. Dupa aia te duci la download, downloadezi aplicatia aia pentru ip-uri dinamice. O instalezi, te loghezi cu datele de pe no-ip.com, selectezi hostul tau, si trebuie sa arate un Smile in fata lui. Dupa aia te duci la optiuni si ii dai sa porneasca odata cu Windowsul.

  Astfel vei avea mereu o adresa care merge la serverul tau, fara sa faci alte upgradeuri la no-ip. Daca dupa ce v-ati logat in acea aplicatie nu apare hostul creat de tine, inchide aplicatia, asteapta 5 minute si incearca din nou. Sper ca v-a fost de folos.

   Acum este: Sam Dec 15, 2018 7:17 am